Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: Επαγγελματικός προσανατολισμός – Πόσο σημαντικός και χρήσιμος είναι για τους μαθητές

Ποιο επάγγελμα θα κάνεις? Ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις? Σε ποια σχολή θέλεις να πετύχεις? Είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που κατακλύζουν καθημερινά τους εφήβους σχετικά με το μέλλον τους… Ο επαγγελματικός προσανατολισμός συνεπώς κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίος στη σημερινή εποχή των συνεχών απαιτήσεων και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων.

Το πρόγραμμα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού έχει εισαχθεί – μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων –  υποχρεωτικά στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ Γυμνασίου για μία ώρα σε εβδομαδιαία βάση, όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους σε όλη την επικράτεια  με βιωματικό χαρακτήρα.

Ωστόσο πέρα από τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και τις ενημερωτικές ημερίδες οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν στο κινητό τους την εφαρμογή ΣΠΟΥΔΕΣ. To πρώτο application επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Μια νέα πανεπιστημιούπολη δημιουργείται στη Μυτιλήνη με την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Πρύτανης Χρυσή Βιτσιλάκη, μίλησε στην Αναστασία Σπυριδάκη για το στεγαστικό πρόγραμμα που υλοποιεί και στα έξι νησιά που αναπτύσσονται οι σχολές του πανεπιστημίου  καθώς και για την πρότασή της να δημιουργηθούν στο χώρο του πρώην καταυλισμού της Μόριας φοιτητικές εστίες και χώροι άθλησης.

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας συνδιοργάνωσαν την 1η Τριμερή Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα. Στόχος ήταν να γίνουν οι πρώτες «συστάσεις» με εκπροσώπους της εθνικής επιστημονικής κοινότητας προκειμένου να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης για την Ελλάδα. Ο Ηλίας Κούκος μίλησε με καθηγητές πανεπιστημίων και μας εξηγούν τι είναι η Ανοικτή Επιστήμη και που εφαρμόζεται.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More