Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: Οι μαθητές του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου μας αφυπνίζουν για τις γυναικοκτονίες.. με το τραγούδι τους

Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Άννα και όλες οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους, γίνονται τραγούδι στα στόματα των μαθητών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου.

Το μουσικό σχήμα του λυκείου «11 & κάτι» στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διασκεύασαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου «Το όνομά μου είν’ το δικό σου» και μέσω της νέας μορφής που πήρε το κομμάτι, περιγράφουν τις ιστορίες των γυναικοκτονιών για να τιμήσουν αυτές τις γυναίκες και να αφυπνίσουν όλους εμάς.

Η Φανή Καλαθάκη μίλησε με τους μαθητές και την φιλόλογο,  υπεύθυνη της μουσικής ομάδας του σχολείου.

https://www.youtube.com/watch?v=DTxIkMll13U

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

 Η κάμερα του ERTNEWS βρέθηκε στο εργαστήριο R-NanoLab που βρίσκεται στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, στο Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκεί φτιάχνεται το ανθρακόνημα ένα πρωτοποριακό υλικό που αντικαθιστά μέταλλα και άλλα υλικά. Η ομάδα του Κώστα Χαριτίδη καθηγητή Νανομηχανικής και Νανοτεχνολογίας έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει το σύστημα θερμικής επεξεργασίας ινών άνθρακα ενώ το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας όργανα και μηχανήματα δίνοντας τη δυνατότητα στην ερευνητική ομάδα να παρέχει υπηρεσίες στην ελληνική βιομηχανία και να συνεργάζεται με ινστιτούτα και εταιρείες του εξωτερικού.

Ο Μιχαλης Βασιλάκης συνάντησε στο πανεπιστήμιο της Πάτρας πέντε φοιτήτριες οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους  και  κατασκεύασαν ένα καινοτόμο ενεργειακά αμαξίδιο, τον ΟΣΚΑΡ. Τα κορίτσια κέρδισαν ηδη τον πανελλήνιο διαγωνισμό χημικής μηχανικής  και τον Νοέμβριο θα εκπροσωπήσουν το πανεπιστήμιο της  Πάτρας στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More