Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: “Orca”, το εντυπωσιακό μονοθέσιο από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η ταλαντούχα φοιτητική και ερευνητική ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής δημιούργησε την ORCA!

Ένα πρότυπο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο που αν και έχει την δυναμική και το σχήμα του διάσημου κήτους ζυγίζει μόλις 26 κιλά.

Το εντυπωσιακό μονοθέσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και έχει δημιουργηθεί εξ’ ολοκλήρου από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Η ORCA κατέχει  το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας ενέργειας. Κάνει τα 504 χλμ με 1 κιλοβατώρα. Για αυτή της την επίδοση έχει κερδίσει  τα τελευταία χρόνια πλήθος διακρίσεων και διεθνών βραβείων σε πολλούς διαγωνισμούς. 

Η ομάδα Ποσειδών ξεκίνησε πριν 10 χρόνια από 4 φοιτητές. Τώρα στην ομάδα συμμετέχουν 50 φοιτητές από πολλά τμήματα του πανεπιστημίου. Όπως αναφέρει ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών Κωνσταντίνος Στεργίου η ομαδική δουλειά είναι το διαβατήριο της επιτυχίας!

Φέτος η ομάδα θα συμμετέχει και στο formula student στην Ουγγαρία με ένα δεύτερο καινούργιο μονοθέσιο που κατασκευάζεται από τους φοιτητές της ομάδας ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί μεγάλοι και καταστροφικοί σεισμοί. Έτσι, η εξοικείωση με το φαινόμενο του σεισμού, η ανάγκη προετοιμασίας και η γνωριμία με τους τρόπους προστασίας και προετοιμασίας είναι απαραίτητη για όλους μας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου επισκέπτονται μαθητές από σχολεία της Λέσβου καθώς συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου καθώς και η βιωματική δράση εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου.

Ερωτήματα όπως τι θα σπουδάσω, τι επάγγελμα θα ακολουθήσω,  η σχολή που επέλεξα θα οδηγήσει σε ένα επάγγελμα με άμεση και σίγουρη αποκατάσταση?….προβληματίζουν τους εφήβους και η σωστή ενημέρωση είναι σημαντική για την μελλοντική τους εξέλιξη. Βρεθήκαμε στον Άγιο Δημήτριο στο Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη εκεί ο δήμος σε συνεργασία με πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας διοργάνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More