Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Τουρισμός: Εκρηκτική άνοδος στα αirbnb στην Αθήνα

Ραγδαία είναι η αύξηση που καταγράφεται στα καταλύματα Airbnb στο κέντρο της Αθήνας. Tα τελευταία χρόνια, από το 2015, μέχρι και το 2022, όπου εντοπίζεται και η επιδείνωση των δεικτών φέρουσας ικανότητας τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Αθήνας, τα προσφερόμενα δωμάτια και οι κλίνες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί μ’ εντυπωσιακό τρόπο.

Η αύξηση, μάλιστα, κυμαίνεται κοντά στο 475%. Ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ο Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates μίλησαν για το θέμα στη Σοφία Κωνσταντινίδου για το ένθετο του ΕΡΤNEWS για τον Τουρισμό.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον Τουρισμό στο ΕΡΤNEWS:

· Η ‘Έδεσσα ανασχεδιάζει το τουριστικό της προϊόν: Τα μικρά «θαύματα» του Εδεσσαίου ποταμού, οι περίφημοι καταρράκτες της περιοχής έχουν τη δύναμη να μαγέψουν κάθε επισκέπτη.

Η Έδεσσα αναπτύσσεται διαρκώς ως τουριστικός προορισμός. Και για εκείνους τους ταξιδιώτες, που δεν είχαν την τύχη να την ανακαλύψουν μέχρι τώρα, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Η τοπική κοινωνία ενισχύει το τουριστικό προϊόν και τώρα ο δήμος της πόλης σχεδιάζει να ενώσει την παλιά βιομηχανική περιοχή με το τουριστικό κομμάτι της Έδεσσας και το εμπορικό της κέντρο. Το ρεπορτάζ είναι της Ελένης Καμπάκη.

· Όρος Δίρφυς και Στενή Ευβοίας: Δίρφυς. Η πανέμορφη οροσειρά της Εύβοιας, με τη χαρακτηριστική κωνική κορυφή και το χωριό που λατρεύεται από τους ταξιδιώτες. Η περίφημη Στενή, αποτελεί πλέον έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς – κυρίως για τους Αθηναίους, αλλά όχι μόνο. Εντυπωσιακή φύση, πεζοπορία, τουρισμός βουνού, αλλά και οι διάσημες ταβέρνες της περιοχής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More