Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Υγεία: Κατ’ οίκον θεραπείες για ογκολογικούς ασθενείς με το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ»

Με 80 ογκολογικούς ασθενείς ετησίως είναι έτοιμο να ξεκινήσει το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που αφορά στη διενέργεια ογκολογικών θεραπειών στο σπίτι και όχι στο περιβάλλον του νοσοκομείου.

Εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας “Hospital@home”, που στόχο έχει τη βελτίωση της περίθαλψης και της ζωής των ασθενών. Για το νέο αυτό πρόγραμμα μίλησαν στη Σμαράγδα Αγορογιάννη οι Όλγα Μπαλαούρα, διοικήτρια του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Θετική γονεϊκότητα: Ο κρίσιμος ρόλος της στα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού

Τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής ενός παιδιού, έχει αναγνωριστεί από μελέτες, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και της ψυχικής ανθεκτικότητάς του. Για τους ειδικούς υπάρχει ο όρος “θετική γονεϊκότητα“, η οποία συντελεί στο χτίσιμο μιας ψυχικά υγιούς ενήλικης ζωής. Το Ίδρυμα Ωνάση εξέδωσε 2 εκπαιδευτικούς οδηγούς για νέους γονείς, οι οποίοι διατίθενται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του.

Πανελλαδικό δίκτυο δομών για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Στην υλοποίηση προγράμματος για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων προχωρά το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της παροχής φροντίδας ψυχικής υγείας καθώς και την ενδυνάμωση των υποδομών για την πρόληψη, αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών με ανάγκες ψυχικής υγείας στη χώρα μας. Για το πρόγραμμα μίλησε στη Σμαράγδα Αγορογιάννη η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More