Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Social Media: Η ανασκόπηση του 2023 στα social media

Το Internet Minute του 2023 αποτυπώνει, όπως κάθε χρόνο, τις ψηφιακές μας συνήθειες στη διάρκεια της χρονιάς. Μας δείχνει πως χρησιμοποιήσαμε πολύ κάθε πλατφόρμα, ακόμη κι αυτές που είναι σε καθοδική πορεία, όπως η Χ. Και πως καταναλώσαμε δεκάδες ώρες βίντεο περιεχομένου, είτε στα smartphones είτε ως streaming στις τηλεοράσεις μας.

Κάναμε εκατομμύρια αναζητήσεις στη Google, ξοδεύαμε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια κάθε λεπτό για αγορές και εκμεταλλευόμασταν τη νέα αγαπημένη μας συνήθεια, το ChatGPT, χιλιάδες φορές κάθε λεπτό.
Κι όταν θέλαμε να ξεδώσουμε, ακούγαμε την Τέιλορ Σουίφτ στις πλατφόρμες μουσικής. Ήταν μία ενεργή χρονιά, όπως καταγράφηκε κι από το ψηφιακό μας ίχνος. Κάθε λεπτό, καθένας μας άφηνε πάνω από 100 MB προσωπικών δεδομένων.

Το 2023 ήταν η χρονιά που ακούγαμε παντού ένα ακρωνύμιο: ΑΙ. Η τεχνητή νοημοσύνη βρισκόταν παντού: στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για δουλειά για για διασκέδαση. Στα άρθρα που απειλούν ότι «έρχεται» για να πάρει τις δουλειές μας. Σε κάθε συζήτηση για το πως θα αλλάξει η καθημερινότητά μας. Μπήκε και στους αλγόριθμους των social media. Κι είναι σίγουρο πως δε θα πάψει, και το 2024, να μονοπωλεί την κορυφή των trends.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / @konstantinosant

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More