Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έντεκα και Εικοσιένα»: Φωτογραφική έκθεση που συγκλονίζει για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) πραγματοποιεί φωτογραφική έκθεση στη Λάρισα, με τίτλο «Έντεκα και Εικοσιένα», αφιερωμένη στο εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Τάτση, ταμία της Ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδος, για την υλοποίησή της κλήθηκαν όλοι όσοι κάλυψαν αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη την χώρα, ώστε να μείνει ζωντανή η συλλογική μνήμη. 28 φωτορεπόρτερ συμμετέχουν στην έκθεση, με 33 συγκλονιστικές εικόνες.

Ο κ. Θανάσης Καλιακούδας, ένας από τους φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν που από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος”, τα καταλυτικά συναισθήματα που ένιωσε, όταν αντίκρισε συγγενείς να ουρλιάζουν στο νοσοκομείο για τους ανθρώπους τους που είχαν χάσει.

Η έκθεση της Ε.Φ.Ε. με τίτλο «Έντεκα και Εικοσιένα» επιδιώκει να συμβάλει σε μία κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του «πάμε και όπου βγει».

Με την έκθεση αυτή, η Ένωση επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής, να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το δυστύχημα αυτό να μην ξεχαστεί.

Η έκθεση εγκαινιάζεται απόψε και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 25 Μαΐου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More