Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντυσε τη χώρα στα λευκά η κακοκαιρία Bettina: Πού σημειώθηκαν προβλήματα – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Μια γερή δόση από χειμώνα είχε η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία “Bettina” που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ήταν η βουτιά του υδράργυρου, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι που προκάλεσαν ουκ ολίγα προβλήματα κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα και στα πελάγη. Τα πλοία έδεσαν κάβους, αυτοκίνητα αποκλείστηκαν στο χιόνι, δένδρα ξεριζώθηκαν, καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές. 

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κρύο και τη Δευτέρα

Νύχτα αγωνίας για τους δύο νεαρούς ορειβάτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους στα Πιέρια Όρη. Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ και με την χρήση ερπυστριοφόρου, οι νεαροί εντοπίστηκαν σε υψόμετρο 1500 μέτρων και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Βελβεντού.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια και 33 εκδρομέων από την Λιβαδειά, που είχαν εγκλωβιστεί στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο λόγω του πάγου, αφού η θερμοκρασία επεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα από επιχείρηση μεταφέρθηκαν όλοι με δύο εκχιονιστικά και ένα Ι.Χ. της ΟΠΚΕ στο Λουτράκι Αλμωπίας.

Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση έπληξαν τον δήμο Κισσάμου με ζημιές να καταγράφονται σε 12 θερμοκήπια, ένα εστιατόριο και μία κατοικία.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Αττική προκάλεσαν πτώσεις δέντρων. Στο Μοσχάτο, ένα δέντρο ξεριζώθηκε και γκρέμισε μάντρα σπιτιού.

Στην Χαλκίδα δέντρα ξεριζώθηκαν προκαλώντας φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στην Μύκονο βούλιαξε η Μικρή Βενετία από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί. Μεγάλα κύματα «έπνιξαν» τα σοκάκια και παντού υπήρχαν φερτά υλικά.

Στην Παροικιά της Πάρου η θάλασσα βγήκε στην στεριά με το νερό να φτάνει στο ύψος των εισόδων των σπιτιών και με τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών να επιπλέουν.

Στα λευκά ντύθηκε η Φλώρινα με τις εικόνες να θυμίζουν παραμυθένιο τοπίο. Τα γκρέιντερ επιχειρούσαν όλο το βράδυ να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι άρχισαν να προμηθεύονται ξύλα για να ζεσταθούν.

Τους 20 πόντους έφτασε το χιόνι στο Καρυδοχώρι Σερρών με τους μόλις 36 κατοίκους, ενώ οι αλατιέρες επιχειρούν αδιάκοπα για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι ξύπνησαν σε λευκό τοπίο με το θερμόμετρο να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Μερική εξασθένηση των ισχυρών ανέμων

Κανονικά εκτελούνται από τις απογευματινές ώρες τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και μερικής εξασθένησης των ανέμων.

Επίσης, ανοιχτές είναι και οι πορθμειακές γραμμές. Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Ρεπορτάζ: Θωμαΐς Αδάμου, Βασίλης Αναστασιάδης, Μάκης Νασιάδης, Λεωνίδας Λιάμης, Έλενα Αποστολίδου, Κώστας Στάμου, Κατερίνα Πολύζου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More