Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Το νοσοκομείο Καρδίτσας κινδυνεύει από την πολιτική της κυβέρνησης

Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε άλλος ένας ακτινολόγος από το ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Πλέον στο νοσοκομείο παραμένει να εργάζεται μόνο ένας ακτινολόγος.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας σε ανακοίνωσή του αναφέρει σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων: “Ο κίνδυνος για άλλη μία φορά να βρεθεί στον αέρα η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου είναι περισσότερο από ορατή.
Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, αφού εδώ κι ένα χρόνο έχουν παιχτεί τα προηγούμενα επεισόδια με τις παραιτήσεις ακόμα τριών ακτινολόγων. Η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και οι διοικήσεις του νοσοκομείου, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τις συνεχείς προτάσεις της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών. Καμία σχέση δηλαδή με την αυτοθυσία αλλά και τον ταυτόχρονο αγώνα με τα οποία στήριξαν όλοι οι συνάδελφοι ακτινολόγοι το νοσοκομείο
“.
Καλεί δε σε συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία, την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας με αιτήματα:
• ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
• ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30, ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ και γενναίες αυξήσεις στη συνέχεια. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
• 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
• Υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης με τους όρους που θα προτείνει η ΟΕΝΓΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More