Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι μελέτες από την Περιφέρεια Ηπείρου για έργα υποδομής

Έξι έργα υποδομών πρόκειται να προωθήσει προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό με αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ανατέθηκε η εκπόνηση εκθέσεων αξιολόγησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων σε τεχνικούς συμβούλους.

Τα υπό σχεδιασμό και μελέτη έργα είναι:

• Άμεση αξιολόγηση τμήματος Φιλιππιάδος – Λούρου με σημερινές συνθήκες. Με τη συγκεκριμένη μελέτη/έκθεση θα εξεταστεί η προσφορότερη και βέλτιστη λύση για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.

• Ωρίμανση των έργων οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (κυκλικός κόμβος προς Πέρδικα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, Παράκαμψη Ν. Σελεύκειας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Μαυρομάτι).

• Μελέτη γεφυρών και cut and cover στο τμήμα Πλαταριά – Ηγουμενίτσα. Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για τη βελτίωση της χάραξης της παραλιακής οδού από Ηγουμενίτσα μέχρι Πλαταριά, η οποία παρουσιάζει συνεχώς αυξητική κίνηση κυκλοφορίας οχημάτων.

• Ενίσχυση – προστασία Γέφυρας Αράχθου στην είσοδο της πόλης της Άρτας. Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία εκπόνησης της σχετικής μελέτης, προκειμένου να γίνει έλεγχος της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας από εξειδικευμένο συνεργείο. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας, εξετάζεται ακόμη και η δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινής γέφυρας παραπλεύρως.

• Διερεύνηση αξιοποίησης υδατικών πόρων και εντοπισμό θέσεων ταμιευτήρων στην ευρύτερη περιοχή Σκλίβανης- Πεστών, με προεκτιμώμενη ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα συλλογής όλων των νερών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή σε κοινό ταμιευτήρα για αρδευτική χρήση.

• Αξιολόγηση γεωτεχνικής έρευνας για τις ανάγκες θεμελίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων σε τμήμα έκτασης της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More