Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έριξε… γροθιά στον κακό του εαυτό, αλλά λύγισε στο σπίτι του…

 

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε… διπρόσωπος στο ΟΑΚΑ, πάλεψε για να ανατρέψει την εικόνα του και το παιχνίδι, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 91-89 από την Παρτίζαν, που είχε σε… δαιμονιώδη κατάσταση τον Κέβιν Πάντερ.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε στο φινάλε με τη ρίψη αντικειμένων από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα και έπεσε στο 1-5. Οι “πράσινοι” εμφάνισαν… μουδιασμένο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη κατέθεσαν τη… ψυχή τους δίχως να ανατρέψουν εν τέλει το σκορ. Κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Κέβιν Πάντερ, που σημείωσε 29 πόντους, ενώ από τους “πράσινους” ξεχώρισε ο Νέιτ Γουόλτερς με 17.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έκανε “μουδιασμένο” ξεκίνημα, ωστόσο ο Μπέικον βρήκε τους πρώτους του πόντους στα πράσινα, ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών. Τα εύκολα λάθη των γηπεδούχων, έφεραν την Παρτίζαν μπροστά στο σκορ με διψήφιο αριθμό (2-12), ενώ οι “πράσινοι” συμπλήρωσαν τέσσερα λεπτά, δίχως καλάθι εντός πεδιάς. Εν συνεχεία, το “τριφύλλι” έδωσε τη δική του απάντηση και μείωσε τη διαφορά στους 7 πόντους (6-13), έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εύστοχο στο ζωγραφιστό και από τα 6.75, διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (10-20), δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες να ροκανίσει τη διαφορά, καθώς εμφανιζόταν κυρίαρχο στα επιθετικά ριμπάουντ. Οι λανθασμένες επιλογές και τα λάθη έφεραν την Παρτίζαν στο 13-31. Ο Π. Καλαϊτζάκης, με τρομερό buzzer beater, διαμόρφωσε το 16-36 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο, οι “πράσινοι” ξεκίνησαν με τρίποντο του Γουόλτερς για το 19-31. Οι Σέρβοι εξακολουθούσαν να βρίσκουν καλάθια στην επιθετική πλευρά του παρκέ, αλλά ο Παναθηναϊκός έδωσε νέα απάντηση με τρίποντο του Γκριγκόνις (22-35). Μετά την αστοχία της στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έδειχνε να βρίσκει επιθετικό ρυθμό και με ένα επιμέρους 10-6, έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (28-37). Τα 3/5 από την πεντάδα της Παρτίζαν (Πάντερ, ΛεΝτέι, Λεσόρτ) δεν είχαν αποχωρήσει ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ, αλλά εξακολουθούσαν να… πληγώνουν την άμυνα του “τριφυλλιού”. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Πάντερ διαμόρφωσε το 36-51, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 πόντους, χάρη σε τρίποντό του. Ο Παπαγιάννης ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, φτάνοντας συνολικά τα 6/6 σε όλες τις διοργανώσεις και έδωσε ανάσα στο “τριφύλλι”, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Παρτίζαν στο +13 (41-54).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Ο Π. Καλαϊτζάκης έκανε τρομερή τάπα στον Πάντερ και ο Μπέικον σκόραρε στη συνέχεια της φάσης από την περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια έτρεξε το… προσωπικό του 5-0 για να διαμορφώσει το 48-54. Η Παρτίζαν ανέβασε ξανά τον δείκτη του σκορ σε διψήφια διαφορά (48-58), αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με τρίποντο του Γουόλτερς (51-58). Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο… σκληροί στην άμυνα και άφησαν δίχως σκορ τους Σέρβους, ενώ στην επίθεση έβρισκαν λύσεις που τους έφεραν πρωτίστως στους πέντε πόντους (53-58) και εν συνεχεία στο τρίποντο (55-58). Από τη γραμμή των βολών, ο Γκριγκόνις έφερε το “τριφύλλι” μία… ανάσα από το να πάρει προβάδισμα (57-58). Στο πρώτο πεντάλεπτο, οι “πράσινοι” επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν μόλις 4 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά εν συνεχεία διεύρυναν εκ νέου τη διαφορά (57-61). Το “τριφύλλι” έμεινε δίχως πόντο και οι Σέρβοι έτρεξαν σερί 0-7, ανακτώντας το σημαντικό προβάδισμά τους. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ και το τέλος της τρίτης περιόδου τον βρήκε στο -4 (64-68).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” πάτησαν το… πόδι τους στο “γκάζι”, κυνηγώντας την ανατροπή. Οι ομάδες κυλούσαν τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, όντας στον πόντο μεταξύ τους. Η Παρτίζαν βρήκε καθοριστικά καλάθια με τον ΛεΝτέι, αλλά η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε υπομονή στην επίθεση και παρέμενε σε απόσταση πνοής (70-74). Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να “χτίσει” εκ νέου μία ασφαλή διαφορά, καθώς έξι λεπτά πριν το τέλος, προηγούταν με 7 πόντους (71-78). Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις κακές… συνήθειες του πρώτου δεκαλέπτου, κάνοντας λάθη που τον απομάκρυναν συνεχώς από τη νίκη. Στο 71-80 υπέρ της Παρτίζαν, ο Ντέγιαν Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να αναδιοργανώσει την ομάδα του για τα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού. Με την εκ νέου είσοδο του Γουόλτερς στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ξανά στο παιχνίδι, φτάνοντας στο -6 (78-84). Μετά από τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων, η Παρτίζαν ξέφυγε ξανά σε διψήφιο αριθμό διαφοράς (78-88). Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να πλησιάσουν εκ νέου τους Σέρβους, οι οποίοι πήραν τη νίκη με 91-89.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More