Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχονται τα πολυθέσια ταξί

Σάρκα και οστά παίρνει το χρόνιο αίτημα των οδηγών ταξί, μετά από εισηγήσεις των σωματείων, για οχήματα έξι έως εννέα θέσεων με βάση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στις μετακινήσεις των επιβατών. Οι επαγγελματίες οδηγοί λένε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι αυτή η αλλαγή θα εξυπηρετήσει οικογένειες με περισσότερα από τρία μέλη.

Το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή επιτρέπει την αντικατάσταση των αυτοκινήτων σε ορισμένες περιοχές και υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων  ταξί αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο.

Τα σωματεία ταξί βλέπουν θετικά αυτή την εξέλιξη, με τη βλέψη οι οδηγοί να μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους στα αστικά κέντρα της χώρας και στις τουριστικές περιοχές

Όσον αφορά το αντίτιμο σε αυτά τα ταξί  αναμένεται να υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More