Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφεση κατά του τετραετή αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ θα ασκήσει ο Πολ Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά σε νεότερη δήλωση τονίζει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης ντόπινγκ μετά το θετικό τεστ σε απαγορευμένη ουσία.

Ο Πολ Πογκμπά τέθηκε εκτός ποδοσφαίρου για τέσσερα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μετά από θετικό έλεγχο σε απαγορευμένη ουσία τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Reuters.

Το αστέρι της Γιουβέντους τέθηκε προσωρινά εκτός αγωνιστικής δράσης από το εθνικό δικαστήριο αντιντόπινγκ της Ιταλίας (NADO Italia) τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά τον προσωρινό αποκλεισμό, η NADO Italia δήλωσε ότι η τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αθλητικής αντοχής, ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του μέσου μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Ουντινέζε με 3-0. Ο Πογκμπά βρισκόταν στον πάγκο ως αναπληρωματικός.

Μετά την απόφαση της Πέμπτης, ο Πογκμπά δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση – δηλώνοντας ότι “δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να βελτιώσει την απόδοση [του]”.

“Ενημερώθηκα σήμερα για την απόφαση του Tribunale Nazionale Antidoping και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι λανθασμένη”, ανέφερε ο Γάλλος μέσος στο Instagram.

“Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και συντετριμμένος που όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα ως παίκτης, μου έχουν αφαιρεθεί. Όταν θα είμαι ελεύθερος από νομικούς περιορισμούς, η πλήρης ιστορία θα γίνει σαφής, αλλά ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς αντιντόπινγκ”, ανέφερε.

“Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και ποτέ δεν έδειξα ασέβεια ή εξαπάτησα συναθλητές και υποστηρικτές οποιασδήποτε ομάδας για την οποία έπαιξα ή εναντίον της οποίας έπαιξα.

“Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου”.

Η NADO Italia αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινώνησε με το CNN Sport μετά την αποβολή του Πογκμπά την Πέμπτη.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More