Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έφυγε» και η Julie και η Julia

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Πριν λίγα χρόνια ο κινηματογράφος μας είχε χαρίσει μια εμπνευσμένη ταινία με την Amy Adams και την Meryl Streep στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία της Nora Ephron περιέγραφε τη ζωή της Julia Child μέσα από τις συνταγές της, όπως τη βίωσε πίσω από τις γεύσεις μια μπλόγκερ. Η ταινία βασίστηκε στο πάντρεμα δύο βιβλίων, των «Julie and Julia» της Julie Powell μπλόγκερ και ερασιτέχνη μαγείρισσας που αποφάσισε να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του ειδώλου της και το «My life in France» της Julia Child, της μαγείρισσας-είδωλο που επέβαλε την τηλε-μαγειρική στα περισσότερα Αμερικανικά νοικοκυριά. Τίτλος της ταινίας τα ονόματα αυτών των γυναικών «Τζούλυ και Τζούλια».

Μόλις στα 49 της, η Julie Powell που κατάφερε να δοκιμάσει 500 συνταγές της Julia Child μέσα σε έναν χρόνο, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στο Olivebridge, στις 26 Οκτωβρίου από ανακοπή καρδιάς.

Η Powell έγινε γνωστή το 2002, μια περίοδο που ένιωθε πως βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Καθώς τα 30ά γενέθλιά της πλησίαζαν έβαλε σκοπό να μαγειρέψει μέσα σε έναν χρόνο κάθε μία από τις 524 συνταγές του κλασικού βιβλίου Mastering the Art of French Cooking της λατρεμένης τηλεοπτικής σεφ Julia Child.

Ως ερασιτέχνης μαγείρισσα έχτισε το μπλογκ «Julie/Julia Project» με μακροσκελείς, αναρτήσεις που το μπαχαρικό που τους έδινε γεύση ήταν το χιούμορ και η αισιοδοξία. Το πρότζεκτ της ήταν να καταφέρει να μαγειρέψει όσα είχε γράψει στο βιβλίο η μαγείρισσα που αγάπησε η Αμερική. Λίγο πριν πετύχει το πρότζεκτ της, ένα ρεπορτάζ θα κάνει το μπλογκ των 400.000 χτυπημάτων να γίνει βιβλίο και ταινία. Η Julia Child αρνήθηκε να συναντήσει όσο ζούσε τη θαυμάστριά της και θεωρούσε ανούσια την προσπάθεια της.

Πλέον και οι δύο γυναίκες έχουν ενώσει τον θρύλο τους με την αιωνιότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More