Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγγλία (10η αγωνιστική): Ντέρμπι στο Λονδίνο | Επικίνδυνη έξοδος για Γιουνάιτεντ

 

Η δέκατη αγωνιστική της Premier League συνεχίζεται σήμερα (9/10) με τέσσερις αναμετρήσεις, όπου φυσικά ξεχωρίζει το ματς Άρσεναλ – Λίβερπουλ, αλλά και η… εκτός έδρας αποστολή των “κόκκινων διαβόλων” στο “Γκούντισον Παρκ”.

Το αγγλικό πρωτάθλημα συνεχίζεται και σήμερα (9/10) το μενού περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις για την 10η αγωνιστική, με κορυφαία όλων το ντέρμπι στο “Έμιρεϊτς”.

Στα πρώτα δύο χρονικά ματς της ημέρας, η Γουέστ Χαμ φιλοξενεί τη Φούλαμ και η Κρίσταλ Πάλας τη Λιντς. Τα “σφυριά” μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, βρήκαν τα πατήματά τους και δείχνουν να… ρολάρουν στο γήπεδο. Προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, και θέλουν να χτίσουν σερί. Από την άλλη, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα με 11 βαθμούς βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας και ως… νεοφώτιστη τα πάει περίφημα. Με τον “καυτό” (6 γκολ σε 8 αγώνες) Μίτροβιτς εκτός λόγω τραυματισμού, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για του φιλοξενούμενους, που προέρχονται και από τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Νιουκάστλ Κρέιβεν “Κότατζ”. Στο άλλο παιχνίδι, “αετοί” και “παγώνια” δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, καθώς στα τέσσερα τελευταία τους ματς μετράνε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Η χαρά της νίκης είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε χθες (8/10) με 4-0 τη Σαουθάμπτον και πάτησε κορυφή. Η Άρσεναλ, που πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν με επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια, υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο μεγάλο ματς της ημέρας και θέλει τη νίκη για να βρεθεί μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Οι “κανονιέρηδες” πραγματοποιούν υψηλές πτήσεις και έρχονται σε αυτό το παιχνίδι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Τότεναμ το περασμένο Σάββατο. Από την άλλη, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και χρειάζεται ένα “ηλεκτροσοκ”. Όλοι περιμένουν το ξέσπασμά της, αλλά αυτό δεν έχει φανεί μέχρι τώρα.

Στο ματς που κλείνει την αυλαία της σημερινής αγωνιστικής δράσης, η Έβερτον φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα “ζαχαρωτά, που προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες, έχουν την ψυχολογία και τον μηχανισμό, πλέον, να παίρνουν αποτελέσματα. Οι “κόκκινοι διάβολοι” από την άλλη, συνεχώς βρίσκονται σε συνθήκες πίεσης και αυτό, πολλές φορές, τους οδηγεί σε φοβερά λάθη, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τη Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική (ήττα με 6-3). Η ομάδα του Τεν Χαγκ θέλει το τρίποντο για να μπει σε τροχιά Ευρώπης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 4-0
Μπόρνμουθ – Λέστερ 2-1
Νιουκάστλ – Μπρέντφορντ  5-1
Τσέλσι – Γουλβς 3-0
Μπράιτον – Τότεναμ 0-1

Κυριακή 9 Οκτωβρίου
16:00 Γουέστ Χαμ – Φούλαμ
16:00 Κρίσταλ Πάλας – Λιντς
18:30 Άρσεναλ – Λίβερπουλ
21:00 Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου
22:00 Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More