Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγριά Βόλου: Η ιστορία μιας οικογένειας σ’ ένα άλμπουμ… κάτω από τις λάσπες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία (video)

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… για το μέγεθος της καταστροφής στην Αγριά του Βόλου. Στις εικόνες, που μεταδίδει η ΕΡΤ με την ανταποκρίκτριά της, Φρόσω Παύλου, αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο η κατάσταση, με τις ζημιές να μοιάζουν ανυπολόγιστες… Σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες “βούλιαξαν” στη λάσπη…

Όμως κάτω από τις καταστροφές αυτές, όπως θα δείτε, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες, που συγκινούν… όπως αυτή, που περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Οικονόμου.

Ο ίδιος βρέθηκε στην Αγριά Βόλου για να αποτυπώσει τις ζημιές, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Elias και εκεί συνάντησε ένα ζευγάρι που, πριν από 18 χρόνια, του είχε αναθέσει να φωτογραφίσει τη βάφτιση του γιου τους.

Την ώρα, που το ζευγάρι -ο Βασίλης και η Μαρία Ματζανή- καθάριζαν το θερμοκήπιό τους στην περιοχή, το οποίο, όπως βλέπετε στις εικόνες, καταστράφηκε ολοσχερώς… κάτω από τις λάσπες βρέθηκε ένα άλμπουμ… Το άλμπουμ με τις ομορφότερες αναμνήσεις της οικογένειας από την βάπτιση του παιδιού τους.

Η περιγραφή του φωτορεπόρτερ συγκινεί… Είμαι στον δρόμο από το πρωί και καταγράφω ό,τι βλέπω. Το απόγευμα πια, αφού έχω ολοκληρώσει το ρεπορτάζ στην περιοχή, γυρνώντας στην Αγριά, ένας γείτονας μου λέει για μεγάλη καταστροφή σε θερμοκήπια στην περιοχή, ενός ζευγαριού γνωστών μας και αν μπορώ να πάω για να τους βοηθήσουμε… Όταν έφτασα στα θερμοκήπια, πραγματικά οι εικόνες ήταν απογοητευτικές… Μόλις με βλέπουν η Μαρία με αναγνωρίζει αμέσως. “Είσαι ο Βασίλης που φωτογράφισες την βάπτιση του γιου μας!”… Ενώ μιλώ με τον Βασίλη και φωτογραφίζω, η Μαρία ψάχνει μέσα στα λασπόνερα. “Το βρήκα, Βασίλη το βρήκα, έλα να δεις” φωνάζει. Είχε ξεθάψει το άλμπουμ της βάπτισης, εκείνο που τους είχα δώσει τότε, πριν από 18 χρόνια… Ήταν γι’ αυτούς ένα φωτεινό ξεκίνημα ζωής, που τελικά σώθηκε μέσα από τις λάσπες για να τους δώσει ελπίδα για το αύριο που έρχεται… Φεύγοντας, ευχόμουν να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή και τα όνειρά τους”.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More