Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ξεκινούν σε λίγο από Πλατύκαμπο για το Κάστρο Βοιωτίας – Την Τρίτη φτάνουν στην Αθήνα

Αρχίζει σε λίγη ώρα η κάθοδος των Θεσσαλών για το αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα. Όπως μετέδωσε η Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη στο δελτίο των 09:00, υπολογίζεται ότι σε μία ώρα από τώρα τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κάνοντας θα ξεκινήσουν από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Εκεί θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Ο αγρότης από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, Χρ. Σιδηρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι είναι εθνικό ζήτημα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κι ότι αυτό που ψηφίστηκε στην ΕΕ πρέπει να ανατραπεί. Μιλώντας για τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις τόνισε ότι δεν είναι ένα οικονομικό κόστος που το προκαλέσαμε εμείς. «Οι καταστροφές που έχουμε στη Θεσσαλία αφορούν περίπου 180.000 στρέμματα που είναι ακόμα μέσα στο νερό ενώ υπάρχουν κι άλλα 300.000 στρέμματα που είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίο διευκρίνησε ότι δεν θα εμποδίσουν κανέναν και δεν θα κλείσει κανένας δρόμος. Μίλησε για συντεταγμένη και προσεκτική κάθοδο κι ανέφερε ότι θα είμαστε στο Σύνταγμα την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί -ενδεχομένως στις 10:00- θα αναχωρήσουμε για να γυρίσουμε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More