Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγωνίστηκε τραυματίας και αποκλείστηκε ο Ναδάλ – Τα δάκρυα της συζύγου (video)

Άδοξο τέλος για τον Ράφα Ναδάλ στο Australian Open όπου γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από τον Μακένζι Μακ Ντόναλντ, αλλά αγωνιζόταν τραυματίας από το 2ο σετ του αγώνα.

Ο Ισπανός άσος, 36 ετών, ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 0-1 σετ, όταν αντιμετώπισε κάτι που φαινόταν ότι ήταν πρόβλημα στο ισχίο.
Πήρε ένα ιατρικό τάιμ άουτ προς το τέλος του δεύτερου σετ και συνέχισε τον αγώνα, αλλά τελικά δεν γλίτωσε την ήττα με 3-0 σετ (6-4 6-3 7-5).
Είναι η πρώτη φορά που αποκλείεται τόσο πρόωρα ο Ναδάλ στο Australian Open από το 2016!
Ήταν ένα σκληρό τέλος για τον Nadal μετά την εκπληκτική περσινή πορεία, όπου επέστρεψε από δύο σετ κάτω για να κερδίσει τον Daniil Medvedev στον περσινό τελικό της Μελβούρνης και κέρδισε το 14ο στέμμα του French Open τον Ιούνιο.
Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός στους προημιτελικούς του Wimbledon τον οδήγησε σε έναν τραυματισμό στην κοιλιά που τον εμπόδισε για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η σύζυγος του Ναδάλ, Mαρί Περέγιο, βλέποντας τον Ράφα να μην μπορεί να συνεχίσει άρχισε να κλαίει στις κερκίδες.

Αφού είδε τον αγώνα μέχρι το τέλος, αποχώρησε με το πλήθος να χειροκροτεί όρθιο.

Παραμένουν ερωτήματα για το μέλλον του Ναδάλ μετά την αποχώρηση

Ο Ναδάλ, υποβάλλοντας προσφορά για τον 23ο τίτλο του μονού Grand Slam με αύξηση ρεκόρ ανδρών, έφτασε στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς έχοντας χάσει έξι από τους τελευταίους επτά αγώνες του και με περαιτέρω ερωτηματικά για το μέλλον του.

Ο τραυματισμός του έρχεται σε μια μακρά σειρά σωματικών προβλημάτων για τον Ναδάλ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν είχε αίσθηση στο αριστερό του πόδι κατά τη νίκη του στο Ρολάν Γκαρός πέρυσι λόγω παυσίπονων ενέσεων για τον χρόνιο τραυματισμό.

Αγνόησε τις εκκλήσεις να αποσυρθεί από τον προημιτελικό του Wimbledon εναντίον του Taylor Fritz, όπου κατάφερε με κάποιο τρόπο να κερδίσει παρόλο που δεν μπορούσε να σερβίρει ή να κινηθεί σωστά. Στη συνέχεια αποχώρησε από το τουρνουά πριν από τον ημιτελικό του εναντίον του Νικ Κύργιου.

Ο κοιλιακός τραυματισμός που αποκόμισε στο SW19 τον εμπόδισε στη συνέχεια στο US Open, όπου υπέστη τον αποκλεισμό στον τέταρτο γύρο κόντρα στον Φράνσις Τιαφόε και φάνηκε να τραυματίζει τα πλευρά του.

Πέρασε από μια σκληρή δοκιμασία του πρώτου γύρου στη Μελβούρνη ενάντια στον Βρετανό Jack Draper, αλλά απέναντι στον 65ο στην κατάταξη McDonald φάνηκε το πρόβλημα στην κίνηση και την ταχύτητά του.
Συνέχισε κουτσαίνοντας στο υπόλοιπο game και στη συνέχεια έφυγε από το γήπεδο για ιατρικό τάιμ άουτ, επιστρέφοντας στο δεύτερο σετ.
Παρόλο που δεν μπόρεσε να διώξει βαθιές μπαλιές, ο Ναδάλ κατάφερε με κάποιο τρόπο να κρατήσει το σερβίς του μέχρι το 5-5 στο τρίτο σετ προτού ο ΜακΝτόναλντ εξασφαλίσει το αναπόφευκτο μπρέικ.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More