Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγώνας δρόμου για την ανεύρεση μιας θέσης πάρκινγκ στην Αλεξανδρούπολη

Μια πόλη που παρουσιάζει τρομακτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, είναι φυσικό να αντιμετωπίζει την έλλειψη υποδομών, μεταξύ των οποίων το κυκλοφοριακό και η στάθμευση των οχημάτων.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την ανάπτυξη της Αλεξανδρουπόλεως ως επίνειο της Θράκης και των Βαλκανίων.

Ο Βασίλης Δέλκος Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, θεωρεί ότι η αλλαγή των πολιτών νοοτροπίας στις μετακινήσεις τους είναι η λύση. Η δημοτική συγκοινωνία έως τα μεσάνυκτα μπορεί να μεταφέρει τους μόνιμους κατοίκους στα προσφιλή σημεία και να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα και το θέμα ευρέσεως θέσεως στάθμευσης.

Όπως λέει ο κ. Δέλκος, η δημοτική αρχή έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για την παραχώρηση ενός οικοπέδου στον ΟΣΕ, ο οποίος έχει ανταποκριθεί θετικά.

Βεβαίως η αυθαιρεσία των πολιτών εκδηλώθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς έσπευσαν να παραβιάσουν την μπάρα του χώρου του ΟΣΕ και να παρκάρουν τα οχήματά τους, χωρίς άδεια.

Ωστόσο, ένας χώρος με περίπου 75 θέσεις δεν μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. «Πρέπει να αλλάξουν οι αντιλήψεις και να σταματήσει η στάθμευση δίπλα στο σημείο που θα κάνουμε τα ψώνια ή θα πιούμε καφέ», επιμένει ο κ. Δέλκος.

Παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια αποκέντρωσης πολλών δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να απαλλαγεί το κέντρο της πόλεως από υπερβάλλουσα κυκλοφορία οχημάτων.

Μια πόλη που θυμίζει τις ιδανικές συνθήκες της Δανίας για την χρήση ποδηλάτων στις μεταφορές, σχετικά νεόδμητη, με καλό ρυμοτομικό σχεδιασμό, πνίγεται από τις επιπόλαιες επιλογές και αστοχίες των διοικούντων σχετικά με τον μελλοντικό σχεδιασμό της.   

Η Αλεξανδρούπολη αποκτά νέα αξία, την οποία οφείλουν να αναδείξουν οι τοπικοί άρχοντες. Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, που έχουν διαφορετικές ανάγκες ανά δεκαετία, πληθυσμιακές, οικιστικές, μεταφορικές, δικτύων και πολλών άλλων. Επιμηθείς οι υπεύθυνοι δεν προνοούν για την μελλοντική τους ύπαρξη και επιμένουν σε πρόχειρες επιδερμικές λύσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More