Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγώνας δρόμου η μετακίνηση για τους φοιτητές της σχολής μόδας στο Κιλκίς

Σημαντικό πρόβλημα με τη μετακίνηση αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς.

Η πρόεδρος των φοιτητών του συλλόγου του τμήματος, Ανθή Βασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι φοιτητές κινούνται με ταξί αφού υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια μέσω ΚΤΕΛ, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σε καμία περίπτωση την επιστροφή των φοιτητών καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 20:00 και τα δρομολόγια τελειώνουν στις 14:00.

Πολλοί φοιτητές διασχίζουν έναν επικίνδυνο δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων με τα πόδια, δηλαδή μία απόσταση περίπου 45 λεπτών ενώ κάποιοι παίρνουν και ταξί αλλά εκεί φυσικά το κόστος εκτοξεύεται, όπως επισήμανε η Ανθή Βασιλείου.

«Το τμήμα μας είναι μοναδικό στον τομέα της μόδας, το μοναδικό δημόσιο τμήμα. Περιλαμβάνονται μαθήματα σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας της μόδας, έχουμε μαθήματα κλωστοϋφαντουργίας, κοστολόγησης, μάρκετινγκ, πατρόν και διάφορα άλλα σχεδιαστικά προγράμματα», σχολίασε σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More