Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ – Δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί επιβάτες (video)

Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στο Νεπάλ, όταν επιβατηγό αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες -ανάμεσά του και ξένοι υπήκοοι- έπεσε σε χαράδρα λίγο πριν την προσγείωσή του στην τουριστική πόλη Ποχάρα. Βρέθηκαν ήδη 68 άψυχα σώματα, θεωρείται όμως απίθανο να έχει σωθεί κάποιος από τους υπόλοιπους. Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή.

Κάτοικοι της Ποκάρα έχουν περικυκλώσει το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και παρακολουθούν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης, που αναζητούν επιβάτες στα συντρίμμια.

Έπεσε σε χαράδρα

Οι συνθήκες επικίνδυνες, καθώς υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς στο έδαφος, υψώνεται αποπνικτικός καπνός και οι διασώστες πρέπει να κατέβουν τον γκρεμό των τριακοσίων μέτρων, όπου βρίσκεται το μισό αεροσκάφος.

Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την συντριβή. Το ΑΤR 72 με τους 72 επιβαίνοντες κάνει απότομη στροφή και ακούγεται έκρηξη.

(AP Photo/Yunish Gurung)

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι είχαν ανασύρει τα άψυχα σώματα των 68 από τους 72 επιβαίνοντες, χωρίς να έχουν ελπίδες για επιζώντες. 15 ήταν οι ξένοι, μεταξύ των οποίων Ρώσοι, Κορεάτες, και πολίτες της Γαλλίας και της Ιρλανδίας.

Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κατμαντού, από όπου είχε αναχωρήσει, έφτασαν οι συγγενείς των επιβατών για πληροφορίες και ο πρωθυπουργός του Νεπάλ.

Είναι το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα εδώ και 30 χρόνια αλλά όχι το μοναδικό στο Νεπάλ, όπου η συντήρηση αεροσκαφών και η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ελλιπείς. Οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς στην περιοχή των Ιμαλαϊων και η ομίχλη συχνά κρύβει ολόκληρα βουνά από τους πιλότους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΚΟΝΟΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More