Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθήναιο Τρίπολης: Τετραήμερη παράταση στην μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων

Προθεσμία, τεσσάρων ημερών, δίνεται, για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροιόντων και υλικών κατηγορίας 3, εταιρείας, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Αθήναιου Αρκαδίας.

Αυτό, απάντησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός, αλλά και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Γόντικα, της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο. Μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, είναι η προθεσμία.

Η 4ημερη παράταση λειτουργίας, σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, δόθηκε, με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Αφορά, αποκλειστικά στην απόλυτη ανάγκη να βιομηχανοποιηθούν οι ποσότητες των ζωικών υποπροϊόντων, που βρέθηκαν στο χώρο της πιο πάνω μονάδας, ώστε να διασφαλιστούν η δημόσια υγεία, η υγεία των ζώων και το περιβάλλον.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες, υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αναστολή εκτέλεσης, έγκρισης εγκατάστασης της πιο πάνω μονάδας, με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης, να δημοσιοποιήσει, προ ημερών, την απόφασή του, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί, ότι το θέμα του εργοστασίου δεν έχει λήξει, αφού εκκρεμούν διάφορα νομικά ζητήματα και προσφυγές. Η εταιρεία, είχε επιχειρήσει να εγκαταστήσει μονάδα και στα Λεχαινά Ηλείας, ωστόσο δεν μπόρεσε αυτό να το πετύχει.

.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More