Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθ. Κατσής: “Υπάρχει δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για παροχή κονδυλίου για φοιτητική εστία”

Υπάρχει δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για παροχή ενός κονδυλίου 2,5 εκατ. ή 3 εκατ. ευρώ, για αγορά χώρου που θα δημιουργήσουμε την φοιτητική εστία της Τρίπολης“.

Αυτό, δήλωσε σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής σύμβασης, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τρίπολης, στο Δημαρχείο της Τρίπολης.

Ο Πρύτανης, συνέχισε, λέγοντας τα εξής: ” Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω του δημόσιου λογιστικού. Πρέπει να υπάρξει η έγκριση και η ένταξη της πράξης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το παλαιό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αμέσως μετά, θα πρέπει να προκηρυχθεί οι διαγωνισμός. Ευελπιστούμε, ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αυτό όλο να ενταχθεί και να προχωρήσει το έργο της κατασκευής της φοιτητικής εστίας, της πρώτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη“.

Πανεπιστημιακό  Campus

Σε άλλη ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για το θέμα του Πανεπιστημιακού Campus, στους χώρους του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στη Μάκρη του δήμου της Τρίπολης, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, τόνισε τα πιο κάτω:

Κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα για αυτές τις υποδομές που τόσο έχει ανάγκη το Πανεπιστήμιο. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες για τους μικρούς χώρους του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια μελέτη για το μεγάλο και κεντρικό κτίριο του Ψυχιατρείου. Μία τέτοια μελέτη, είναι απαιτητική, δύσκολη και χρονοβόρα. Χρειάζεται εξεύρεση χρηματοδότησης για αυτή τη μελέτη. Το έχουμε θέσει το θέμα στους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Χρειάζονται αρκετά χρήματα για όλο το έργο. Ο χώρος αυτός, θα μπορούσε να χρησιμεύσει πάνω σε δύο χρήσεις. Η πρώτη θα έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Η δεύτερη χρήση θα μπορούσε να είναι χώρος προσέλκυσης υπηρεσιών, νέων επιχειρήσεων, δικών μας δομών, όπως θερμοκοιτίδες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα μπορούσε, επίσης, ο χώρος αυτός, να ενοικιαστεί, αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο τους οι εν λόγω επιχειρήσεις. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, ότι θα βοηθηθούμε και ότι θα υπάρξουν νεότερα πάνω στο θέμα του Campus“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More