Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακυρώθηκε η παρέλαση της Βοστώνης λόγω πρόβλεψης για κακοκαιρία

Στην ακύρωση της παρέλασης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Βοστώνη προχώρησαν οι διοργανωτές για σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023, μετά τις δυσμενείς καιρικές προγνώσεις, βάσει των οποίων οι συνθήκες θα καταστήσουν την διεξαγωγή της αδύνατη και μη ασφαλή.

Πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, η οποία όμως θεωρήθηκε μονόδρομος, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» δεν προβλέπεται ημερομηνία επαναπρογραμματισμού της.

Η καθιερωμένη Δοξολογία σήμερα Κυριακή, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου.

Υπενθυμίζεται πως το έτος 2017 είχε και πάλι ακυρωθεί η παρέλαση λόγω χιονόπτωσης επί προεδρίας στην Ομοσπονδία του Μιλτιάδη Αθανασόπουλου, καθώς επίσης και το έτος 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση ακύρωσης της παρέλασης ελήφθη το Σάββατο το πρωί 29 Απριλίου σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, συντονισμού και διεξαγωγής της παρέλασης. Όταν κατέστησαν γνωστά τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων που έκαναν λόγο για ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχοπτώσεις οι ελληνικές κοινότητες άρχισαν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές της Ομοσπονδίας και να ακυρώνουν την συμμετοχή τους για λόγους πρόληψης πιθανών ατυχημάτων, αλλά και προφύλαξης των μικρών μαθητών και μαθητριών τους από κρυολογήματα πράγμα το οποίο οδήγησε τους διοργανωτές να προβούν στην ακύρωση της παρέλασης.

Τονίζεται πως ένας από τους λόγους που η παρέλαση της Βοστώνης ορίζεται να γίνεται ετεροχρονισμένα είναι και αυτός των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More