Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξάνδρεια: Κινδυνεύει ο ιστορικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (audio)

Στην αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων για τη συντήρηση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές από το πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να σφραγιστεί, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.              

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ανδρέας Βαφειάδης

Όπως είπε ο κ. Βαφειάδης, πρόκειται για τον μεγαλύτερο Ελληνορθόδοξο ναό στην Αφρική, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1847, ενώ 19 χρόνια αργότερα έγιναν τα θυρανοίξια. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στο πίσω μέρος του ναού βρίσκεται η έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθιστώντας τον ένα έμβλημα της Ορθοδοξίας στο κέντρο της πόλεως της Αλεξάνδρειας

Εκεί τελούνται όλες οι εθνικές εορτές και η ενθρόνιση του Πατριάρχη. Είναι ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας για όλη την Αφρική“, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, ενώ απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική ομογένεια και τους φορείς, ο κ. Βαφειάδης ζητά την υποστήριξή τους για την σωτηρία του ναού.

Η ελληνική κοινότητα έχει συρρικνωθεί, δεν υπάρχουν οι πόροι κι αυτό που θέλουμε, είναι να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει αυτός ο ναός και να ευαισθητοποιηθεί. Θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί και να είναι το καμάρι της Ορθοδοξίας μας“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα αυτό θα ενημερωθεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα βρεθεί στις 10 Μαϊου στην πόλη της Αλεξάνδρειας και στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας, στο πλαίσιο των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Καβάφη.

Ακούστε τη συνέντευξη του κου Βαφειάδη στη “Φωνή της Ελλάδας” εδώ:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More