Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξία Καμμένου και Μαργαρίτα Πλευρίτου στην ΕΡΤ: «Ήταν μια προσπάθεια 16 ετών να ξαναπάμε σε Ολυμπιάδα» (video)

Στην εκπομπή του ERTNEWS “Sport News” φιλοξενήθηκαν σήμερα η ομοσπονδιακή προπονήτρια της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών Αλεξία Καμμένου και η αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Μαργαρίτα Πλευρίτου όπου μίλησαν για τη μεγάλη επιτυχία να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, αλλά συγχρόνως και την σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Μιλώντας πρώτη η Aλεξία Καμμένου τόνισε ότι ήταν μια προσπάθεια 16 ετών για να ξαναβρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών και ως εκ τούτου οι αθλήτριες έβγαλαν ένταση και πολύ συναίσθημα για την επιτυχία.

«Δεν σκεφτήκαμε καθόλου το χάλκινο εκείνη τη στιγμή του μικρού τελικού, το οποίο από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός και είναι πραγματικά μια διάκριση. Το μυαλό μας ήταν στην πρόκριση στο Παρίσι. Να λέμε την αλήθεια. Εκείνη τη στιγμή το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε είναι Παρίσι. Ερχόμαστε. Και βγήκε πολύ έντονα και νομίζω αυτό έκανε λίγο εντύπωση. Δεν κρυφτήκαμε. Ότι είχαμε μαζεμένο μέσα μας το βγάλαμε και το είδανε οι πάντες.
Εγώ προσωπικά ήμουν παρούσα μέσα σε όλες τις προσπάθειες της ομάδας γιατί ήμουν παίκτρια στην Εθνική ομάδα. Σε μια προσπάθεια του 2000 έφυγα σαν αρχηγός από την Εθνική ομάδα. Μετά πάρα πολλές αθλήτριές μου κάνω τον αγώνα τους για να περάσει η Εθνική ομάδα στην Ολυμπιάδα. Είχα την τύχη να τις δω μόνο μια φορά στο Πεκίνο, οπότε ήταν πάρα πολλά πράγματα μαζεμένα. Δηλαδή παρακολουθούσα. Μπορεί να μην ήμουν μέλος στην εθνική ομάδα, αλλά ενεργά συμμετείχα με τις αθλήτριες που έστελνα από τη Βουλιαγμένη και έτσι έχω υπάρξει σε όλα τα πόστα

Μεταξύ άλλων η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου είπε: «Πραγματικά ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα που δεν μπορούσαμε να τα ελέγξουμε, Δηλαδή ό, τι μας βγει εκείνη τη στιγμή απλά εκφράστηκαν έτσι όπως μας βγήκε, πέρα από την κούραση, την προσπάθεια όλων των χρόνων. Γιατί πραγματικά δεν ήταν μόνο αυτές οι 15 κοπέλες που είμαστε εκεί, είναι άλλες δέκα που είναι στις προπονήσεις μας τώρα, είναι άλλες αθλήτριες τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ανακουφιστικό, είναι λυτρωτικό τουλάχιστον. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι για το πόλο, η διοργάνωση που πρέπει να είμαστε και αυτό φέρνει μεγαλύτερο βάρος από πολλά άλλα αθλήματα.
Και εγώ θυμάμαι όποιον αθλητή και να ρωτήσεις πως εμένα όταν ήμουν μικρή, όταν μου έλεγαν ποιο είναι το όνειρό σου να παραβρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή είναι όνειρο ζωής κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου.»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More