Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Στη Νίψα οι μεγάλες και εξαιρετικά δύσκολες προσπάθειες κατάσβεσης

Στο δρυμό ς της Νίψας, επικεντρώνονται οι μεγάλες και εξαιρετικά δύσκολες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων καθώς η πρόσβαση των επιγείων δυνάμεων είναι πολύ δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Πρεμίδης το μεγάλο βάρος των επιχειρήσεων βρίσκεται εκεί όπου από τις πρωινές ώρες και με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν ρίψεις νερού που κάνουν εναέρια μέσα κι αυτό κατά κάποιον τρόπο αφήνει μία αισιοδοξία.

Μέχρι εχθές το βράδυ πάντως ο μεγάλος στόχος ήταν να μην μπει η φωτιά, η οποία κατευθυνόταν προς την βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν προσπάθειες προστασίας της ΒΙΠΕ με άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών, έτσι ώστε να μην έχουμε το απευκταίο.

Τελικά ο στόχος επετεύχθη και η βιομηχανική περιοχή έμεινε άθικτη καθώς υπήρχε φόβος αφού στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά.

Οι τραυματίες

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Τσακίρη επτά συνολικά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πέντε (5) διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, ένας (1) με τραύμα στο κάτω άκρο και ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση στην περιοχή Αγνάντια, ένας (1) με οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω του έντονου καπνού κι άλλος ένας (1) πυροσβέστης με εγκαύματα στο χέρι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More