Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Συνέδριο πυρηνικής ιατρικής 500 επιστήμονες

Περισσότεροι από 500 καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα συμμετέχουν στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από τις 11-14 Μαίου  για  πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των διαγνωστικών και θεραπευτικών εφαρμογών της Πυρηνικής Ιατρικής, με έμφαση στις εφαρμογές αιχμής, που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περεταίρω ανάπτυξη και εξέλιξη της ειδικότητας, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσουν έναν γόνιμο επιστημονικό διάλογο μεταξύ των επιστημόνων.

«Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό όπου προσφέρεται η δυνατότητα συνάντησης των Πυρηνικών Ιατρών και των συνεργαζόμενων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, για την ανταλλαγή απόψεων επί των επιστημονικών θεμάτων που τους απασχολούν στην καθημερινή τους κλινική πράξη. Μάλιστα  με  την συμμετοχή των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής θα αποτελέσει ένα σημαντικό σχολείο στην εκπαίδευση των μελλοντικών πυρηνικών ιατρών,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθ. Πυρηνικής Ιατρικής Σχολής  Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ κ. Αθ. Ζησιμόπουλος

 «Στο συνέδριο οι επιστήμονες θα αναλύσουν ότι ποιο νεότερο υπάρχει στην Πυρηνική ιατρική σε σχέση με τις υπόλοιπες ειδικότητες. Θα αναφερθούν κυρίως στην Ογκολογία  και  ειδικά στις εφαρμογές του  νέου μηχανήματος pet scan το οποίο είναι εγκατεστημένο στο ΠΓΝΑ ,στην Καρδιολογία, την Νευρολογία και σε όλες τις άλλες επιμέρους πρακτικές της Πυρηνικής Ιατρικής», είπε ο κ. Ζησιμόπουλος και τόνισε πως «η ανάπτυξη νέων φαρμάκων, υβριδικών συστημάτων απεικόνισης και η εφαρμογή νέων τεχνικών δημιουργούν ένα περιβάλλον με προκλήσεις, που διευρύνει τις διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητές της Πυρηνικής Ιατρικής”.

Το Συνέδριο  τελεί υπό τις αιγίδα :του Υπουργείου Υγείας, του ΔΠΘ, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, της Περιφέρειας ΑΜΘ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των Ιατρικών Συλλόγων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More