Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Το δικαστήριο αποφάσισε για τον άτυχο πυροσβέστη

Δεκαοκτώ μήνες μετά τον πνιγμό εν ώρα καθήκοντος του άτυχου πυροσβέστη πραγματοποιήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δίκη για τον θάνατο του.

Επρόκειτο για τον 46χρονο αρχιπυροσβέστη, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, πατέρα τριών παιδιών που την 1 Φεβρουαρίου 2021 μετέβη εν ώρα υπηρεσίας ως οδηγός με πυροσβεστικό όχημα  στην πλημμυρισμένη περιοχή του Απαλού, όπου όχημα εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής. Ο 46χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εντοπίσθηκε νεκρός στα ρέματα του αεροδρομίου.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ήταν ανώτερο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης που ήταν παρών στο συμβάν. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επέβαλλε την εφέσιμη ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Για το θέμα είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης  και Περιφέρειας, αναφορικά με το ποιος είχε την ευθύνη της διαχείρισης των ρεμάτων της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι με ομόφωνη απόφαση της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να υιοθετήσει τα παιδιά του 46χρονου πυροσβέστη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More