Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Το «ευχαριστώ» των μαθητών του Απαλού στους ήρωες πυροσβέστες

Μ ένα ημερολόγιο, οι μαθητές του Απαλού Αλεξανδρούπολης,  δείχνουν την αγάπη τους στους ήρωες πυροσβέστες που σ αυτή την πυρκαγιά του Αυγούστου αλλά και σε πολλά άλλα δυσάρεστα γεγονότα μπαίνουν μπροστά για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ένα ημερολόγιο που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη τους να πουν ένα ευχαριστώ, μέσα από την επιθυμία τους να συνδράμουν στο έργο των ανθρώπων αυτών που αποδεικνύουν καθημερινά την γενναία στάση τους, όταν ο κίνδυνος είναι στην πόρτα  μας.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Απαλού με την συμμετοχή των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης έκαναν πράξη την ιδέα και ετοίμασαν ένα ημερολόγιο στο οποίο κανείς, θα δει στιγμιότυπα περιπτώσεων που ένα παιδί ζητά και δέχεται την φροντίδα ενός πυροσβέστη.

«Ακούσαμε την σκέψη των παιδιών και σήμερα τα ημερολόγια  είναι έτοιμα ,όπως δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  η γονέας και μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Μαρία Καρασουλτάνη,  εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στην εθελοντική συμμετοχή του φωτογράφου Δημήτρη Αλεξούδη άλλα και πολλών άλλων προσώπων και χορηγών ώστε να τυπωθεί όπως έπρεπε το ημερολόγιο.

«Ορμώμενοι όπως είπε από τα ξένα πληρώματα που ήρθαν να μας βοηθήσουν και συγκρίνοντας τον δικό τους εξοπλισμό με τον δικό μας, είπαμε μαζί με τους πυροσβέστες να φτιάξουμε το ημερολόγιο αυτό. Με την σύμφωνη γνώμη όλων,  όλα τα έσοδα από το ημερολόγιο θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού που θα δωρίσουμε στην Π.Υ Αλεξανδρούπολης.»

Για την διάθεση του ημερολογίου, το κόστος του οποίου είναι 10 ευρώ , έχουν συνεργασθεί βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης στις προθήκες των οποίων υπάρχει ειδική σήμανση , ενώ στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου το ημερολόγιο θα διατίθεται στο ειδικό περίπτερο του Σχολείου Απαλού στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της πόλης.

Για τους μακρινούς φίλους υπάρχει η ηλεκτρονική διάθεση του στην διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 6988357113

Το μακιγιάζ  για την φωτογράφιση έγινε από το τμήμα αισθητικής τού 1 ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης ενώ η  κινηματογραφική ομάδα του ΠΕΠΑΛ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με το χρονικό της πυρκαγιάς αλλά και με τα παρασκήνια της φωτογράφισης .

Μαρία Καρασουλτάνη (μέλος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Απαλού Αλεξανδρούπολης)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More