Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζει όψη η παιδιατρική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Μια ιδέα αρκεί για να αλλάξει η ψυχολογία και μια εικόνα, μπορεί να ταξιδέψει τους μικρούς ήρωες της ζωής στην χώρα των νικητών. Ο λόγος, αφορά τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, περιτριγυρισμένα από ζωγραφιές.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαίρη Κεσκιλίδου, δείχνει στους τηλεθεατές τον χώρο όπου τα παιδιά θα περιδιαβαίνουν στον δικό τους κόσμο φτιαγμένο από όνειρα.

Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δημήτριου Κυφωνίδη, διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής, ο Γιάννης Καραγιαννόπουλος, φοιτητής σχολής καλών τεχνών ανέλαβε να ομορφύνει τους άδειους τείχους. Δημιούργησε τρία έργα, που καθιστούν το ψυχρό νοσοκομειακό περιβάλλον σε έναν χώρο φαντασίας και παραμυθού.

«Ήταν ηθική υποχρέωσή μου», εξομολογείται ο Γιάννης. «Ως παιδί σε καιρούς δύσκολους για εμένα, πέρασα μεγάλο διάστημα της ζωής μου στο νοσοκομείο και ο κ. Κυφωνίδης περνούσε περισσότερο χρόνο μαζί μου παρά με την οικογένειά του».

Στόχος του νεαρού καλλιτέχνη είναι να αναπαραστήσει τους υπερήρωες, που αγωνίζονται ενάντια στο κακό, τους οποίους τα παιδιά θαυμάζουν, ταυτίζονται μαζί τους και θα πρέπει να μοιάσουν για να ξεπεράσουν όλες τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να νικήσουν.   Ένα μήνυμα που δίνει κουράγιο και καθιστά την καθημερινή ζωή μέσα στο νοσοκομείο μια περιπέτεια στην φύση και σε μαγικές πολιτείες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More