Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Αμετανόητοι” οι Κρητικοί παρά τις ανθρωποθυσίες στην άσφαλτο – Τρέχουν, πίνουν και δε φορούν κράνος

Δεν βάζουν… μυαλό οι Κρητικοί που, παρά την ανθρωποθυσία στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου, εξακολουθούν να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, να μη φορούν κράνος και ζώνη και να πιάνουν το τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα στοιχεία από τους τροχονομικούς ελέγχους που έκαναν οι υπάλληλοι της Τροχαίας στους δρόμους τους Κρήτης επιβεβαιώνουν την κακή οδηγική συμπεριφορά που έχει σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνονται οι ζωές μερικών δεκάδων ανθρώπων. Μόνο φέτος, μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ, έχουν σκοτωθεί σε τροχαία 55 άνθρωποι στους δρόμους του νησιού.
Και μόνο την περασμένη εβδομάδα, από τις 11 ως τις 17 Δεκεμβρίου, βεβαιώθηκαν 1.529 παραβάσεις από τους αστυνομικούς που διενήργησαν ελέγχους σε 7.231 οχήματα.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις της εβδομάδας βεβαιώθηκαν ως εξής:
Υπερβολική Ταχύτητα 217
Μη χρήση προστατευτικού κράνους 105
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 78
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 98
Χρήση κινητού τηλεφώνου 49
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 18
Αντικανονικό προσπέρασμα 15
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 22
Λοιπές παραβάσεις 893

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More