Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμύνταιο: 17η Ευρωπαική Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Στην «17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», συμμετέχει ο Δήμος Αμυνταίου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στο Café Bar «Τα Ρόδα».

Εθελοντές του Ινστιτούτου θα βρίσκονται έξω από το Café Bar «Τα Ρόδα», προτρέποντας τους νέους που θα προσέρχονται για διασκέδαση να ορίσουν την/τον «Οδηγό της παρέας» και αφού συμφωνήσει, θα φορέσει το ειδικό βραχιολάκι, που την/τον δεσμεύει να ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ, κατά τη διάρκεια της εξόδου της/του.

Τελειώνοντας τη βραδιά, η/ο «Οδηγός της παρέας» με τη δική της/του θέληση και τη βοήθεια των εθελοντών του Ι.Ο.Α.Σ. και κάποιου εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, θα κάνει ένα φιλικό αλκοτέστ, ώστε να αποδειχτεί ότι τήρησε την υπόσχεση της/του να ΜΗΝ καταναλώσει αλκοόλ.

Τότε η/ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές μας την/τον συμβουλεύουν να μην οδηγήσει αλλά να γυρίσει σπίτι της/του με ταξί.

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», είναι το μήνυμα που επιθυμεί να διαδώσει ΣΕ ΟΛΟΥΣ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) “Πάνος Μυλωνάς” μέσω της δράσης του, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Η δράση αυτή διοργανώνεται από το Ι.Ο.Α.Σ. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Responsible Young Drivers», τον Δήμο Αμυνταίου, την Ελληνική Αστυνομία και το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η δράση θα υλοποιηθεί ως εξής: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. στο link: https://bit.ly/3aPELvF.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More