Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβολή του ματς Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ για 15/8 – Κανονικά ο αγώνας Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ

Για τις 15 Αυγούστου ανέβαλε η ΟΥΕΦΑ τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με βάση το άρθρο 29, μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της Ένωσης. Μάλιστα αν υπάρξουν πανό ή συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου ή επεισόδια, η κροατική ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Κανονικά ωστόσο θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μαρσέιγ στη Λεωφόρο, το οποίο όμως έχει επίσης χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου. Για το λόγο αυτό η ΟΥΕΦΑ έχει αποστείλει 2 αξιωματούχους ασφαλείας καθώς φοβάται αδελφοποίηση των οπαδών Παναθηναϊκού – Ντιναμό και ΑΕΚ – Μαρσέιγ, ενώ έχει απαγορεύσει και τη μετακίνηση των οπαδών. Οι δύο αξιωματούχοι μαζί με τους δύο αθλητικούς συλλόγους θα αποφασίσουν αύριο αν τα μέτρα επαρκούν για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Φόβοι εκφράζονται και για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Χάιντουκ Σπλιτ την Πέμπτη στη Κροατία, αλλά και για το ματς του Άρη με τη Ντιναμό Κιέβου την ίδια μέρα.

Εν τω μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, παρουσία και εκπροσώπων της διοίκησης της ομάδας. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού στο νοσοκομείο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους

Στη δολοφονία αναφέρθηκε και ο 86χρονος πρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Μίρκο Μπάρισιτς. Αφού εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, τόνισε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ για την πρόληψη και πάταξη τέτοιων γεγονότων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ιωσήφ Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More