Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου “είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας”

Αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου “είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας”, εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλάισιο της υπαγωγής έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Ανάμεσα στα έργα αυτά, συμπεριλαβάνεται και η σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας Οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας), καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού “Πρόκειται για έργο Εθνικής σημασίας αφού αφορά τη Βόρεια Είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας που συνδέει τον Λιμένα Ηγουμενίτσας και την Εγνατία οδό, με την Εθνική οδό που οδηγεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα (Τελωνείο Μαυροματίου). Ο σχεδιασμός της παρακαμπτήριου οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας προβλέπει την κατασκευή κόμβου που θα συνδέει τις δύο οδούς. Η εμπορευματική διακίνηση  από το λιμάνι και την Εγνατία γίνεται μέσω αυτής της οδού (πρώην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων),  η οποία ήταν ανεπαρκής για να δεχθεί τον κυκλοφοριακό φόρτο που αποτελείται κυρίως από οχήματα βαρέως τύπου”.

Κατόπιν της εισήγησης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α του ν. 2882/2901 (Α’ 17), των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις και αφορούν στην εκτέλεση των έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More