Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναλαμβάνει την ευθύνη για την λειτουργία της παραλίας Αγιά Φωτιά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Την απόφαση να αναλάβει την «πολιτική και όποια άλλη ευθύνη του αναλογεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας σε κατοίκους και επιχειρηματίες, ώστε να λειτουργήσει αυτή την σεζόν η παραλία της Αγιά Φωτιάς και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Η πρόσβαση παραμένει κλειστή μετά την φονική κατολίσθηση τον περασμένο Οκτώβρη όπου έχασε τη ζωή της μια τουρίστρια, όταν αποκολλήθηκε ένας τεράστιος ογκόλιθος και καταπλάκωσε το τουριστικό κατάλυμα που διέμενε πάνω από την παραλία.

Το πρόβλημα αφορά πρωτίστως την ασφάλεια του συγκεκριμένου σημείου η οποία θα είναι εφικτή μέσα από μια σειρά έργων που πρέπει να γίνουν για την αφαίρεση των επικίνδυνων βράχων ζήτημα το οποίο ακόμη δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στον δημοτικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία έχει απαγορευθεί.

Το κλείσιμο του δρόμου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων ενώ υπάρχει πίεση χρόνου αφού η έναρξη της τουριστικής σεζόν είναι πολύ κοντά. Για την αποκατάσταση του προβλήματος δεν έχει συναφθεί ακόμα κάποια μελέτη που θα προσδιορίζει τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να καταστεί η περιοχή ασφαλής Μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Καλαντζάκης δεν δέχθηκε πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση στις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, ενώ πρόσθεσε πως δεν ζητήθηκε κάποια χρηματοδότηση ο Δήμος θα καλύψει τα σχετικά έξοδα αποδίδοντας τις μέχρι σήμερα αργές ταχύτητες στις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Όσον αφορά την άρνηση του ΕΑΓΜΕ να ξεκινήσει τη μελετητική διαδικασία χωρίς να έχει συναφθεί σχετική προγραμματική σύμβαση σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε να ζητηθεί η γνώμη ιδιώτη γεωλόγου.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, πρόθεση του ίδιου είναι να λειτουργήσει ομαλά ο τουριστικός προορισμός της Αγιά Φωτιάς αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί συμβουλευόμενος τη νομική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το πως ακριβώς θα λειτουργήσει η περιοχή. Ο Δήμος Ιεράπετρας θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον γεωλόγο μηχανικό κ. Τσατσανίφο ώστε να προχωρήσει τόσο η μελέτη όσο και τα έργα που απαιτούνται για να καταστεί η περιοχή ασφαλής.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More