Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδ. Δρακόπουλος – Πρόεδρος ΙΣΝ: Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης είναι έργο της ελληνικής κοινωνίας και όχι των κυβερνήσεων

Aνοιχτή συνάντηση – ενημέρωση – για την πορεία των προετοιμασιών, για το πολύπλοκο έργο της κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έγινε στην Λακωνική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή επένδυση υγείας, που χρηματοδοτείται απ’ το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και που θα ενταχθεί και θα ενδυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Το έργο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026, είναι έργο της ελληνικής κοινωνίας και όχι των κυβερνήσεων. Τέτοια έργα γίνονται μόνο με συνεργασίες. Προ μηνών, διευκρινίζω, ότι το έργο δεν ακυρώθηκε, απλά η τότε διαδικασία του διαγωνισμού ακυρώθηκε. Τώρα, προκύπτει άνω των 100 εκατ. ευρώ, διαφορά στην τιμή, κάτι σημαντικό για τον ελληνικό λαό”, είπε, μεταξύ άλλων, στον διαδικτυακό χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος.

Ανάδοχος του νέου νοσοκομείου είναι η ΑΒΑΞ (Αύγουστο πήρε το έργο, τον Φεβρουάριο ξεκινά την κατασκευή).

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, το νέο – πράσινο – νοσοκομείο, θα διαθέτει 164 κλινικές θέσεις, 8 θέσεις για τη ΜΕΘ, καθώς και άλλες 12 για μελλοντική λειτουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας.

Περιμετρικά, το νέο νοσοκομείο, θα το συντροφεύουν 600 δένδρα και πάρα πολλά φυτά (θα θυμίζει Ασκληπιείο).

Ο τρόπος κατασκευής (σχεδιασμός) και ο τρόπος λειτουργίας του Ιδρύματος θα είναι καινοτόμος (φωτοβολταικά, χρήση ξύλου κά.), με μοναδικές πιστοποιήσεις.

Η επένδυση θα… απλωθεί σε 45.000 τετρ. μέτρα (εκτός των 22.000 τετρ. μέτρων του παλαιού νοσοκομείου).

Η τεχνολογία θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δομής αυτής: Τόσο στα συστήματα πληροφορικής, όσο και στον ιατρικό εξοπλισμό (μαγνητικός, αξονικός τομογράφος, ψηφιακός αγγειογράφος κλπ.).

Αυτό το διάστημα, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του 1ου απ΄ τα 3 κτίρια του παλαιού νοσοκομείου. Όπως ειπώθηκε, η β φάση των έργων έχει να κάνει με το νέο κτίριο του νοσοκομείου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η μετακόμιση, η κατεδάφιση του βόρειου τμήματος του παλαιού νοσοκομείου και η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου. Σύμφωνα με τον ανάδοχο, το καλοκαίρι του 2027 θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση όλου του παλαιού νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απεύθυνε στην εκδήλωση και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. ” Η κυβέρνηση θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για να μην υπάρξουν προβλήματα με το έργο, με τα συνοδά έργα και τα λοιπά έργα υποδομής “, τόνισε, ο υφυπουργός, ο οποίος διευκρίνισε το δημόσιο χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου.

Η επόμενη εκδήλωση για το νέο νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί μετά από 6 μήνες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More