Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανησυχία για την τύχη του αντιπλημμυρικού έργου της περιοχής του Λουτρακίου

Ανησυχία επικρατεί στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, με αφορμή το θέμα της τύχης του μεγάλου και σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου ( Β Φάση) της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος, μιλά για απένταξη του έργου απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύστερα από υποβολή πρότασης της Κυβέρνησης προς στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ισχυρίζεται, ότι, δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση γύρω απ’ αυτές τις εξελίξεις.

Γνωστοποιεί, ότι για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και για την αδειοδότηση των έργων στα ρέματα Λουτρακίου, είχε ήδη απ’ το 2021, εκπονήσει και υποβάλλει φάκελο περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση και την επικύρωση των έργων με ΦΕΚ.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το έργο αυτό, έχει προυπολογισμό 25, 5 εκατ. ευρώ. Στις 10 Ιουνίου 2022, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στις 12 Μαίου του 2023, ανακηρύχθηκε και προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του.

Ο δήμος Λουτρακίου, αναφέρει, ότι, απένταξη του έργου, γίνεται λίγο πριν την έγκριση απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο του οριστικού αναδόχου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής για τις εξελίξεις αυτές : (…) Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, να αναθεωρήσουν και να προχωρήσουν άμεσα στην εξασφάλιση των πηγών χρηματοδότησης, για την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των 8 ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου – και των συνοδών τους έργων – που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ειδικά σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης “.

Για το θέμα του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του Λουτρακίου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More