Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανησυχητική εξάπλωση του δάγκειου πυρετού στις εμπόλεμες περιοχές του Σουδάν

Η Κεντρική Ιατρική Επιτροπή του Σουδάν προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί από δάγκειο πυρετό, κυρίως σε νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, που επιπλέον βρίσκονται εδώ και μήνες στη δίνη του εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στον τακτικό στρατό της χώρας και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Η εξάπλωση της λοίμωξης είναι τόσο μεγάλη που είναι δύσκολο πλέον να προσδιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν, με τα νοσοκομεία της περιοχής να είναι υπερπλήρη και πολλοί ασθενείς να αναγκάζονται να γυρίσουν στο σπίτι τους, αφού αδυνατούν να εισαχθούν προς νοσηλεία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 15 ατόμων από δάγκειο πυρετό στην περιφέρεια Γκεζίρα, κοντά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όμως ανθρωπιστικές οργανώσεις στην περιοχή ισχυρίζονται ότι ο αριθμός νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος και ανέρχεται σε εκατοντάδες.

NEW – Hundreds dead from dengue fever in war-torn Sudan: medicshttps://t.co/Rgwold53Zz

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 25, 2023

Μαρτυρίες στα τοπικά κανάλια φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους για εξάπλωση της ασθένειας πολύ μεγαλύτερη από τα στοιχεία που παρατίθενται επίσημα, αφού πολλοί δηλώνουν ότι δεν κάνουν καν μικροβιολογικές εξετάσεις παρότι έχουν συμπτώματα ή κάνουν αυτοδιάγνωση χωρίς να συμβουλεύονται κάποιο γιατρό και προσφεύγουν στη χρήση σκευασμάτων ακόμη και για άλλες ασθένειες.

Η μεγάλη εξάπλωση του δάγκειου πυρετού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολύμηνες συρράξεις και ένοπλες συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν όχι μόνο σημαντική δυσλειτουργία στη διαχείριση των προμηθειών για τον πληθυσμό, αλλά και τεράστιες συσσωρεύσεις απορριμμάτων που δεν συλλέγονται, καθώς και κατανάλωση συχνά νερού που είναι μολυσμένο.

Πηγή: Europa Press

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More