Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του Καρόλου – Κατασκηνώνουν έξω από το Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει αύριο επισήμως ο 40ός μονάρχης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελετή με τυπικό και πρωτόκολλο χιλίων και πλέον ετών που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Άνθρωποι από κάθε σημείο του πλανήτη έχουν εδώ και ημέρες κατασκηνώσει πιάνοντας θέση στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η άμαξα του βασιλικού ζεύγους προς το Αββαείο και από εκεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η τελετή θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από το ERTNEWS.  

Σήμερα, ο βασιλιάς, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ, χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όσους έχουν ήδη στρατοπεδεύσει γύρω από το Μπάκιγχαμ, για να δουν από κοντά τη Στέψη. Φωτογραφήθηκαν και μίλησαν με το συγκεντρωμένο κόσμο, Βρετανούς αλλά και τουρίστες.

Λίγο νωρίτερα, οι τρεις τους είχαν παραστεί σε γεύμα με τους επίσημους προσκεκλημένους από την Κοινοπολιτεία, ενώ ο Γουίλιαμ με την Κέιτ έκαναν και μια στάση σε παμπ της περιοχής..

Το Λονδίνο ζει σε ρυθμούς στέψης και ακόμη και οι επιβάτες των τρένων και του μετρό μετακινούνται ακούγοντας μηνύματα από τον Κάρολο και την σύζυγό του. Ακόμη και το χαρακτηριστικό «Προσοχή στο κενό».

«Η σύζυγος μου κι εγώ ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειες σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο Στέψης. Όπου και να ταξιδεύετε ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι. Και να θυμάστε: Προσοχή στο κενό!», ακούγεται να λέει στο τέλος ο Κάρολος.

Για την πρώτη στέψη Βασιλιά εδώ και 70 χρόνια στη Βρετανική πρωτεύουσα καταφθάνουν συνεχώς ξένοι ηγέτες και επίσημοι προσκεκλημένοι. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, η Τζιλ Μπάιντεν που έγινε δεκτή στη Ντάουνινγκ Στριτ από την σύζυγο του Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μέρτι.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More