Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντικαγκελάριος Χάμπεκ στο Κίεβο: «Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα είναι νικηφόρα»

ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρhttps://www.ertnews.gr/tag/rompert-champek/όμπερτ Χάμπεκ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία, συνοδευόμενος από στελέχη του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του στο Κίεβο είναι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τις καταστροφές του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι να δώσει στην Ουκρανία ένα σαφές μήνυμα, είπε ο Χάμπεκ κατά την άφιξή του στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου: «Το μήνυμα ότι πιστεύουμε ότι θα είναι νικηφόρα, ότι θα ανοικοδομηθεί, ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην Ευρώπη όχι μόνο να παράσχει υποστήριξη σε στιγμές ανάγκης, αλλά και μελλοντικά για να καταστεί η Ουκρανία ένας οικονομικά ισχυρός εταίρος».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος σημείωσε ότι «ο εναέριος χώρος πάνω από το Κίεβο έχει γίνει σημαντικά πιο ασφαλής», καθώς η χώρα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους και drones. Επιπλέον, η Ουκρανία έχει κατορθώσει επανειλημμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοικοδομήσει κατεστραμμένες υποδομές και να τις προστατεύσει καλύτερα από τις ρωσικές επιθέσεις.

Η απάντηση στις επιθέσεις που ρωσικές επιθέσεις που δέχονται ενεργειακές υποδομές της χώρας είναι η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αιολική, ηλιακή ενέργεια καθώς και βιομάζα είπε ο «πράσινος», υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, υποσχόμενος ότι η Γερμανία θα συνδράμει την Ουκρανία στη διαμόρφωση μίας μακροχρόνιας, ενεργειακής, εταιρικής σχέσης.

Η επίσκεψη Χάμπεκ στην Ουκρανία ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο φθινόπωρο, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της ρωσικής χειμερινής επίθεσης στην Ουκρανία. Το Γερμανό υπουργό συνοδεύει επιχειρηματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Siegfried Russwurm, ο οποίος χαρακτήρισε το ταξίδι ως «σήμα προς τους Ουκρανούς ότι η γερμανική οικονομία στέκεται επίσης δίπλα τους».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More