Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπαράθεση για την επίσκεψη Τσίπρα στη Σάμο

Με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στη Σάμο. Χαρακτήρισε ως «Θαύμα» την επίσκεψη του 14 χρόνια από την προηγούμενη φορά που είχε έρθει στην Σάμο και 18 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε το νησί ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «ως κομήτης ο κ. Τσίπρας στην Σάμο για μισή μέρα… και… για να δώσει λύσεις»;

Η Τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει το γεγονός της μη παρουσίας του στην Σάμο ακόμη και όταν ήταν πρωθυπουργός αιτιολογώντας ότι έγινε λόγω «της ντροπής που ένιωθε αφού το νησί είχε κατακλυστεί από μετανάστες με την τακτική των ανοιχτών συνόρων».

Σχετικά με τα σχόλια για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου λόγω της μείωσης των μαθητών μετά την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάση Εισαγωγής η ΔΕΕΠ Σάμου μέσω της ανακοίνωσης της ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «σε μια νύχτα το 2017 μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, με συνέπεια την δημιουργία άμεσα, δεκάδων νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε όλη την Επικράτεια, ενώ δημιούργησε δυο νέες Μαθηματικές Σχολές, μία στην Λαμία και μία στην Καστοριά. Μέχρι τότε (2017) οι βάσεις ακόμα και στο Μαθηματικό βρίσκονταν σε πολύ καλά επίπεδα και οι σχολές μας ήταν πλήρεις. Η Σάμος έχει υπομονή, αλλά κυρίως μνήμη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ η οποία χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Σάμου «μακροσκελή και παραληρηματική η οποία επιχειρεί με ανακρίβειες και ψέματα να δημιουργήσει τοξικό κλίμα και να φανατίσει τους οπαδούς της, διχάζοντας την κοινωνία και καλλιεργώντας την εχθροπάθεια και το μίσος».

Τα μέλη του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ τονίζουν ότι δε θα ακολουθήσουν την τακτική της αντιπαράθεσης χωρίς επιχειρήματα, ευπρέπεια και σεβασμό στο πρόσωπο του αντιπάλου ενώ αναφέρθηκαν στις διαπιστώσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί πριν 18 μήνες και στον προβληματισμό των πολιτών του νομού για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας λόγω της ακρίβειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More