Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης Κοινότητας Πισσουρίου της Κύπρου στο Δήμο Κιλελέρ 

Το Δήμο Κιλελέρ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης κοινότητας Πισσουρίου της  Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Common Values Equals Common Future».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κιλελέρ και η Κοινότητα Πισσουρίου Κύπρου, ως εταίροι του προγράμματος, είχαν υπογράψει το 2018 πρωτόκολλο αδελφοποίησης, βασισμένο στην κοινή τους ιστορία και με βασικό σκοπό την ενδυνάμωση των προαιώνιων αδελφικών δεσμών και της πολιτιστικής ταυτότητας μεταξύ του ελληνισμού της Μητροπολιτικής Ελλάδας και του ελληνισμού της Μαρτυρικής Κύπρου.

Η  αντιπροσωπεία της Κοινότητας Πισσουρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Λ. Λαζάρου επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, όπου τους υποδέχθηκε ο
«οικοδεσπότης» Δήμαρχος Κιλελέρ, Θ. Νασιακόπουλος. Σε μια σεμνή τελετή έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών συμβόλων και δώρων. Στη συνέχεια επισκέπτες και οικοδεσπότες επισκέφθηκαν το χώρο του μνημείου των πεσόντων στο Κιλελέρ και φωτογραφήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στην ομώνυμη Κοινότητα όπου το 2018 είχε φυτευτεί μια ελιά,  σύμβολο της αδελφοποίησης.  Ο Θ. Νασιακόπουλος τόνισε ότι προτίθεται να ονομάσει το συγκεκριμένο πάρκο, «Πάρκο Πισσουρίου», ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την επίσκεψη της Κυπριακής αντιπροσωπείας συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Νταφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης και Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, η δημοτική σύμβουλος Ελ. Ζωιοπούλου και ο Πρόεδρος της ΤΚ Κιλελέρ Θ. Ζιόμπουρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More