Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπρ. ΣΕΤΕ, Π. Τοκούζης για το «κίνημα της πετσέτας»: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για ελεύθερο χώρο στις παραλίες

«Πράγματι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Παναγιώτης Τοκούζης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Prime και τον Κώστα Λασκαράτο, με αφορμή την σημερινή πρωινή ανακοίνωση στο βρετανικό δίκτυο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για δωρεάν διακοπές στη Ρόδο στους τουρίστες που έφυγαν εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ενώ πρόσθεσε:

«Θεωρώ την πάρα πολύ καλή κίνηση και θα πρέπει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές να συνδυαστεί με μία δενδροφύτευση όταν αυτό υλοποιηθεί, έτσι ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι έζησαν τελοσπάντων αυτή την ταλαιπωρία όλη και την πυρκαγιά και τη φωτιά να το δούν πιο πράσινο.

Για το «κίνημα της πετσέτας» στη Ρόδο ανέφερε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την πολιτεία, με την κυβέρνηση, θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα έτσι ώστε οι παραλίες ναι μεν να αξιοποιούνται όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, αλλά να υπάρχει χώρος για τους λουόμενους οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν εκτός ξαπλώστρας – και επίσης να δούμε επιτέλους και το θέμα της τιμής.

(…) Συμβαίνει και το να πηγαίνει κάποιος επισκέπτης να καθίσει μπροστά στο κομμάτι της παραλίας, το οποίο είναι 5 μέτρα, και θα έπρεπε να είναι κενό από τις ομπρέλες. Και πηγαίνει ο κάθε υπεύθυνος από τις ομπρέλες και ζητάει από τον πελάτη να μετακινηθεί.

(…) Αυτή τη στιγμή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα “φουσκωτοί” στη Ρόδο. Υπάρχουν εναλλακτικοί, αλλά είναι οι υπεύθυνοι».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More