Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αξιοποίηση του Eyeharp στην Κρήτη

H Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το EyeHarp υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως ένα μέσο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Συμπερίληψης». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για τα σχολικά έτη 2023 – 2025 και στο πλαίσιο αυτού σημαντική είναι η συνεργασία και με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η συμπερίληψη μαθητών/τριών με κινητικές αναπηρίες μέσω της μουσικής αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού μουσικού οργάνου EyeHarp, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη τη μουσική έκφραση μόνο με κινήσεις των ματιών ή/και του κεφαλιού.

Ο Δημιουργός της Τεχνολογίας ΕyeHarp και Διευθύνων Σύμβουλος της EyeHarp, Δρ. Βαμβακούσης Ζαχαρίας και η Πρέσβειρα του EyeHarp στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος, Δρ. Βαρσαμά Μαρία επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κύριο Αρναουτάκη Σταύρο την Δευτέρα 4 Μαρτίου και συζήτησαν την ανάπτυξη του προγράμματος στις σχολικές μονάδες. Η ομάδα του EyeHarp ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις ανάγκες τόσο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσο και των σχολικών μονάδων. Κατά το τρέχον σχολικό έτος από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 246 παιδιά που δεν είναι σε θέση να μάθουν μουσική με τυπικούς τρόπους διδασκαλίας εκ των οποίων τα 53 έχουν κινητικές αναπηρίες και τα περισσότερα είναι με σπαστική τετραπληγία. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στο πρόγραμμα και το ενδιαφέρον του για τον κάθε μαθητή/τρια ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης:

Eyeharp: Το ψηφιακό μουσικό όργανο που ελέγχεται με το βλέμμα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More