Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Κεραμέως σε Κασσελάκη για συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ: «Μπορείτε να ανατρέξετε στο νόμο-πλαίσιο που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, αναφέρθηκε στις θέσεις του σχετικά με τις συμπράξεις των δημόσιων με ξένα ΑΕΙ.

«Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει τεράστιο έργο και έχουν αναδείξει επιστήμονες που διακρίνονται στο εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης, με την Νίκη Κεραμέως να του απαντά μέσω twitter.

Η δημοσίευση της κ. Κεραμέως:

«Κ. @skasselakis , επειδή αναφερθήκατε σε συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ, μπορείτε να ανατρέξετε στο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να τις θεσμοθετήσει, όπως και στα 30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ που ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Έχουν ήδη συναφθεί σημαντικές συμπράξεις όπως πχ ΕΚΠΑ-Yale, ΕΚΠΑ-Harvard, Ιόνιο-Johns Hopkins, ΕΜΠ-Univer. of Michigan. Ο @syriza_gr ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας».

Κ. @skasselakis , επειδή αναφερθήκατε σε συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ, μπορείτε να ανατρέξετε στο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να τις θεσμοθετήσει, όπως και στα 30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ που ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Έχουν…

— Niki Kerameus (@nkerameus) September 28, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More