Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαντήσεις του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για διόδια, δρόμους και το τμήμα Λογιστικής

Τρία σημαντικά θέματα, που αφορούν συνολικά την Ήπειρο τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά τις ερωτήσεις μελών των παρατάξεων. Για τα διόδια στο Άκτιο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε εκδώσει ψήφισμα στις 30 Ιουνίου του 2020, το οποίο στάλθηκε στις 14 Ιουλίου στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Για τα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε:

1) Τα τέλη διοδίων έχουν επιβληθεί προ πολλών ετών, συνεπώς έχουν παρέλθει οι τασσόμενες από το νόμο προθεσμίες για την προσβολή της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού τους.

2) Η καταβολή τους γίνεται εκτός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για τους οδικούς άξονες, ανέφερε ότι μετά τη διαπίστωση περί της χρόνιας στασιμότητας στην πρόοδο των μελετών, η Περιφέρεια Ηπείρου ζήτησε και ανέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ωριμάσει τις μελέτες κατά τμήμα των οδικών αξόνων Ιόνια οδός- Πρέβεζα και της παραλιακής οδού. «Είχαμε βρει μια κατάσταση τραγική», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε αναλυτικά στα τμήματα των οδικών αξόνων που εξετάζει τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου που είναι τα τμήματα Ιόνια Οδός- Πέτρα και Πάργα- Λούτσα με τους ενδιάμεσα κόμβους που κατασκευάζονται, για να προσθέσει ότι όλα αυτά πρόκειται να τα θέσει υπόψη του Υπουργού.

Τέλος για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει κάνει συζητήσεις και με την Πρυτανεία: «Τονίσαμε – είπε- προς κάθε κατεύθυνση ότι μας ενδιαφέρει πολύ το Τμήμα και εγώ έθεσα και έναν άλλο όρο, ότι κάποια ξενόγλωσσα που μπορεί να γίνουν, ας γίνουν στην Πρέβεζα ώστε να ξεκινήσουν και άλλα τμήματα εκεί».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More