Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απειλή Πούτιν σε Τζόνσον: «Ενας πύραυλος θα έφθανε σε ένα λεπτό»

Την απειλή που είχε δεχθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν λίγες ημέρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του BBC, που θα προβληθεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον με το Κρεμλίνο ωστόσο να τον διαψεύδει.

«Μπόρις, δε θέλω να σου κάνω κακό, αλλά ένας πύραυλος θα έφτανε σε ένα λεπτό»

Την απειλή που είχε δεχθεί από τον πρόεδρο Πούτιν λίγες ημέρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του BBC, που θα προβληθεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον με το Κρεμλίνο ωστόσο να τον διαψεύδει.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε με πυραυλικό πλήγμα τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, λίγες μόλιες ημέρες προτού εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC. Mιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κάνει λόγο για μία μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια της οποίας τον προειδοποίησε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε κυρώσεις απο τη Δύση και σε περισσότερα νατοϊκα στατεύματα στα ρωσικά σύνορα.

Το Κρεμλίνο έπσευσε να διαψεύσει ανακοιώνοντας ότι πρόκειται για ψέμα και πρέπει να ερωτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον για ποιο λόγο επέλεξε να παρουσιάσει αυτή την εκδοχή.

Μετά τις δεσμεύσεις της Δύσης για παραδόσεις βαρέων αρμάτων μάχης, το Κίεβο εντείνει τις πιέσεις για μαχητικά αεροσκάφη με το αμερικανικό Πεντάγωνο να εξετάζει την αποστολή F-16, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politiko. Το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλείσει πάντως ο Καγκελάριος Σολτς, τονίζοντας μαλιστα ότι «δεν υπάρχει χώρα που να έχει υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία από τη Γερμανία».

Περισσότερα όπλα και επιτάχυνση της παράδοσης των αρμάτων μάχης ζητεί το Κίεβο από τη Δύση την ώρα που, όπως παραδέχεται, ο πρόεδρος Ζελένσκι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή του Ντονέτσκ. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία. Από τις επιθέσεις καταστράφηκαν ένα νοσοκομείο κι ένα σχολείο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More