Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λέσβου-Στάση εργασίας στου δήμους

Απεργούν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης του νερού, που θα κατατεθεί την ίδια μέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους «στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς ύδρευσης-αποχέτευσης. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους , και γι’ αυτό καλούμε το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχει σ’ αυτό τον αγώνα, απαιτώντας όλοι μαζί: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ».

Εντωμεταξύ, την συμπαράστασή του στο αγώνα εκφράζει με δίωρη στάση εργασίας, ο Σύλλογος των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς Ύδρευσης- Αποχέτευσης. Είναι θέμα που μας αφορά όλους».

Στον Δήμο Μυτιλήνης η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου από τη 1 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζομένους στους Δήμους της Λέσβου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί.

Την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ εκφράζει σε ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, την Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, “που γίνεται ενάντια στο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση, με το οποίο παραδίδονται με γρηγορότερους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το νερό και η αποχέτευση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More