Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό-Κατάληψη της Νομικής

  Διαμαρτυρία έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του ιδρύματος. Λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο, συναντώντας κλειστή την πόρτα της εκδήλωσης.

Ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και στις υποδομές, προχωρώντας παράλληλα σε κατάληψη της Νομικής Σχολής, με αφορμή την πτώση 19χρονου φοιτητή από τον 3ο όροφο, κατά τη διάρκεια μαθήματος και, ενώ καθόταν στο περβάζι, αφού δεν υπήρχε χώρος στην αίθουσα.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν φοιτητές αλλά και καθηγητές την καθημερινότητα στα αμφιθέατρα αρκετών σχολών, κάνοντας λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό φοιτητών στις αίθουσες, λόγω συγχώνευσης τμημάτων, αφού δεν επαρκούν είτε οι καθηγητές είτε οι αίθουσες.

Τα μαθήματα στη Νομική, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, έως και τις 27 Οκτωβρίου, θα γίνονται διαδικτυακά. Το έκτακτο αυτό μέτρο επιβάλλεται, διότι η απώλεια μαθημάτων επί τρεις συνεχείς ημέρες αυτή την εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις γιορτές της επόμενης εβδομάδας, όπου, κατά συνήθη πρακτική, η συμμετοχή των φοιτητών μειώνεται ουσιωδώς, θα έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου στην ώρα του.

 


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More